Ηράκλειο: Τον έπιασαν με εκατοντάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα έξω από το σπίτι του

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντόπισαν τον 35χρονο να εξέρχεται της οικίας του και σε διενεργούμενο έλεγχο στο υπό την ιδιοκτησία του οχήμα, εντοπίστηκαν εντός του πορτ μπαγκάζ ένα χαρτοκιβώτιο και μία πλαστική σακούλα, που περιείχαν συνολικά 650 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 5 συσκευασίες καπνού, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 Στη συνέχεια, ο 35χρονος παρέδωσε επιπλέον 640 πακέτα τσιγάρων, καθώς και 38 συσκευασίες καπνού, στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, τα οποία απέκρυπτε εντός της οικίας του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και το όχημα, ενώ γνωστοποιεί ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 6.019,83€. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί